50 keer bekeken

Wie was Jennifer Paterson

 • dinsdag 02 augustus 2022 @ 22:53
  #1
  Jennifer Paterson

  Jarenlang was ze samen met Clarissa Dickson Wright het gezicht van Two Fat Ladies. Monter op de motor zat ze, Jennifer Paterson (1928-1999) met in het zijspan Clarissa. Altijd in een goede bui, nooit te beroerd om spontaan te zingen in het programma en met een uitgesproken mening als het om kookmethodes ging. Van vegetariërs moest ze niets hebben en ze bereidde haar maaltijden altijd met zoveel boter en room dat mensen met een strikt dieet waarschijnlijk nooit naar het programma hebben durven kijken.

  Jennifer was toegewijd Rooms-Katholiek en trouwde nooit. Ze had geen kinderen. Ze groeide op als kind van een legerfamilie en vertelde dat haar moeder de zin noch de kunde had om zelf achter het fornuis te gaan staan. Ook haar vader, die twee Wereldoorlogen had meegemaakt, en haar broers waren nooit in de keuken te vinden. Toen ze 15 was, werd ze door haar gedrag van een katholieke school gestuurd en was daarna actief als leider op een kostschool voor meisjes. Later kookte ze op het legaat van Uganda in Londen en werd hierdoor een bekend figuur onder de Londense notabelen. Ook op TV werd ze bekend met kookgerelateerde programma's.

  Jennifer was al beroemd voordat ze in 1996 begon met Two Fat Ladies, maar dit iconische programma deed daar nog een schepje bovenop. Jennifer werd, ten tijde van de vierde reeks van het programma gediagnosteerd met longkanker. Een maand later zou ze hieraan bezwijken. Ze heeft een onuitwisbare indruk nagelaten.